Доставка

 

Обработка на поръчките

Работно време понеделник - петък, 9,00-17,00 ч.

Поръчки, получени до 14,00 ч се изпращат на същия ден.

Поръчки получени след 14,00 ч се изпращат на следващия работен ден.

Ние ще направим всичко, за да осигурим бърза и ефективна доставка. Но моля имайте предвид следното : по време на сезонни намаления и разпродажби или в почивни дни на банките е възможно срокът на доставка да бъде по-дълъг, но не повече от 5 работни дни.

 

Наличност

Стараем се да поддържаме актуална наличност, но е възможно някои стоки да са временно изчерпани. Ако поръчаният от Вас продукт не е наличен в момента, ще Ви уведомим своевременно.

 

Стоки по поръчка

За стоки по заявка следва да се договорят конкретни условия на доставка и плащане.

 

Алтернативен адрес за доставка

Ние можем да организираме транспортирането на пратката до предпочитан от Вас алтернативен адрес. За тази цел, моля подайте точна информация за получателя.

 

Специални инструкции за доставка

Моля, обърнете внимание: ако имате специфични инструкции по отношение на данните Ви за доставка, ние не може да бъде държани отговорни, ако пратката изчезне по време на транспортирането й.

Тъй като специалните инструкции се вписват автоматично към адреса за доставка, моля направете внимателно двойна проверка.

 

Начини на доставка

Стоките, закупени от онлайн магазин o-sport.eu се доставят чрез куриери на фирмите Еконт Експрес илиСпидидо посочения от клиента адрес или до офис на предпочитаната от клиента куриерска фирма.

Стандартният срок за доставка до населено място на територията на България е 3 работни дни. За съботни доставки до адрес куриерските компании обикновено прилагат допълнителни такси.

Получаването на стоката във фиксиран час (допълнителна услуга) не е безплатно и е за сметка на получателя.

При заявки on-line на www.o-sport.eu, доставката е БЕЗПЛАТНА ако поръчаните продукти са на стойност над 200.00 лв и НЕ са включени в сезонни намаления, разпродажби и други промоции.

Условията за безплатна доставка са валидни на територията на България.

Цената за доставка се определя съобразно теглото на пратката и стойността на наложения платеж. Когато пратката се достави до офис на куриерска фирма, клиентът заплаща между 15% и 25 % по-ниска цена за доставка. Двете куриерски фирми, с които работи онлайн магазин o-sport.eu, разполагат на своите сайтове с електронни калкулатори, чрез които може да пресметнете точната цена за доставка.

В зависимост от спецификата на стоката и с оглед запазване на нейната цялост по време на придвижването й по преценка на изпращача ще се използват специализирани транспортни опаковки, предлагани от куриерските компании, които се заплащат от получателя. Цените им са публикувани на техните интернет страници.

„Полукс” ЕТ си запазва правото да прави промени в условията за безплатна доставка за on-line магазина.

 

Закъсняващи доставки/липсващи по време на транспорт

Ние Ви уверяваме, че правим всичко, за да осигурим пристигането на Вашата пратка навреме.

Понякога събитията са извън наш контрол, което може да доведе до забавяне доставката на Вашата пратка, докато тя е в куриера и ние не можем да носим отговорност за това.

Куриерските компании застраховат превозваните пратки до определена стойност ( обикновено тя е 15-20 лв). Поради тази причина препоръчваме на клиентите си да изискват застраховка на транспортираните стоки. Застрахователна сума ще бъде прибавена към стойността на куриерската услуга.

Разбира се при загуба или забавяне на пратка, моля уведомете ни и ние ще действаме бързо, за да бъде тя открита.

Всички рекламации за липсващи стоки трябва да бъдат направени в рамките на 7 дни от датата на получаване на поръчката.

 

Връщане на поръчката

Ние разбираме, че поради различни причини може да се наложи да върнете някой продукт и по тази причина сме се постарали това да бъде лесно, бързo и просто.

Нашата политика за връщане на стоки се води от факта, че ако не сте доволни на 100% от който и да е продукт, който сме Ви изпратили, ние ще Ви го подменим или върнем.

Когато получите Вашата пратка и ако тя не отговаря на Вашите очаквания имате право до 14 календарни дни да я изпратите обратно към нас.

За да подменим желания от Вас продукт или възстановим платената сума за него Вие трябва :

 • да сте ни го върналипри насв рамките на 14дни от получаването ;
 • да сте го изпратили при нас в перфектно състояние, с оригиналната опаковка и прикрепените етикети и придружен от търговския документ.

 

Процедура за връщане

 • Моля, изпратете заявка за връщане на ел.адрес office@osport.eu, в срок, не по-дълъг от 7 календарни дни, считано от датата на получаването на пратката, като ниинформирате какво действие да предприемем – подмяна или възстановяване на сумата.Това ще ни помогне да действаме бързо и ефективно.
 • Клиентът съгласува с представител на интернет магазин o-sport.eu адреса, на който трябва да върне обратно закупения продукт(и)
 • Моля, опаковайте добре продукта, като внимавате да не се повреди опаковката. Добавете придружаващият го търговски документ.
 • Клиентът заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на продукта(ите) до посочения от наш представител адрес.Препоръчваме Ви да застраховате пратката по пътя й обратно към нас.
 • Ако имате някакви въпроси – моля, пишете ни на sales@osport.eu.

 

Подмяна

 • Когато връщате Вашата стока с цел подмяна, моля не пропускайте да ни изпратите кода и размера на продукта, с който искате да го заменим.
 • Ние ще направим размяната колкото се може по-бързо и в зависимост от стоковата наличност. Все пак имайте предвид, че доставката може да се забави в периоди около национални празници.
 • Транспортните разходи за изпращане на заменения артикул до адреса на клиента са за негова сметка.

 

Връщане на платени суми

 • Ние ще възстановим платената от Вас сума в зависимост от това как тя е постъпила при нас – с паричен превод (в случаите на плащане с наложен платеж), използване на системата PayPal или по банков път (чрез издаване на кредитно известие)
 • Комисионите за паричните преводи са за сметка на получателя на сумата. Те са в порядъка 1,2-2,4 % от превода.
 • Ние правим всичко възможно да обработим всички искания за възстановяване в рамките на 48 часа от получаването на върнатия продукт. Но при по–натоварени периоди този срок може да бъде удължен до 7 дни.
 • Когато възстановим сумата ние ще Ви изпратим уведомително писмо на Вашата ел.поща
 • Моля, обърнете внимание: възстановяват се само сумите, платени за заявените продукти. Не се връщат платените застрахователни суми и опаковките (ако са използвани такива).
 • Възстановяването на платени суми се извършва след получаването на връщания продукт и негов последващ оглед.

 

Повредени артикули

 • Ако откриете проблем със закупения от Вас продукт, моля изпратете го обратно към нас и ние ще направим оглед колкото се може по-бързо. Ако открием производствен дефект ние ще го заменим или ще възстановим платената сума.
 • Повредените артикули следва да бъдат върнати в рамките на разумен период от време (до 14 дни от датата на получаването им) и трябва да бъдат в чисто и сухо състояние.
 • Моля, приложете всички Ваши данни и придружителна информация, описваща вида на дефекта, а също така всяка друга полезна информация.
 • Ние ще се опитаме да се свържем с Вас в рамките на 48 часа от получаване на Вашата пратка, като при по–натоварени периоди този срок може да бъде удължен.
 • Ако се установи наличие на дефект ние ще Ви възстановим разноските за връщане на продукта.

 

Анулиране на поръчката

Ако промените решението си и прецените, че искате да се откажете от Вашата поръчка, можете да я отмените в рамките на 7 дни от датата на регистрирането й в нашата система.

 

Анулиране преди изпращане

За да анулирате Вашата заявка още преди експедицията й ние Ви препоръчваме да се свържете с нас по телефона колкото се може по-скоро след изпращане на Вашата поръчка и ние ще направим необходимото, за да прекъснем изпълнението й. Ако въпреки всичко това се окаже невъзможно – ще трябва да се изпълни процедурата по връщане на стоки.

 
Анулиране след изпращане

Ако желаете да анулирате Вашата поръчка след като тя вече е била изпратена Вие ще трябва да изчакате получаването на пратката и след това да се изпълни процедурата по връщане. Разходите за обратното транспортиране са за Ваша сметка.